21 juni 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

keuring arbeidsmiddelen

De verplichte keuring van arbeidsmiddelen

Vaak wordt er getwijfeld over de verplichte keuring van arbeidsmiddelen. Echter is dit van groot belang voor de veiligheid van de medewerkers. De Arbowet schrijft voor dat er een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) binnen elk bedrijf aanwezig dient te zijn. Hierin kunnen de werknemers lezen welke risico’s er binnen het bedrijf kunnen ontstaan. Het belangrijkste is dat de werkomgeving en de materialen die worden gebruikt zo veilig mogelijk zijn.

Daarom laat onze werkgever jaarlijks een bedrijf komen om al onze werk materialen te controleren. Hierbij zijn twee mogelijkheden:  goedgekeurd of afgekeurd. Mocht iets zijn afgekeurd bestaat de mogelijkheid om dit te repareren, mits het verantwoord is.  keuring arbeidsmiddelen

Jaarlijkse inspectie

Omdat ons bedrijf met veel materialen werkt, komt veiligheid toch wel op de eerste plaats. Hierdoor heeft onze baas de afspraak gemaakt met een bedrijf die jaarlijks de keuring van arbeidsmiddelen komt doen. Ons bedrijf krijgt dan een maand van tevoren het bericht dat zij langs komen voor de jaarlijkse controle. Mocht zij materialen tegenkomen die echt niet worden goedgekeurd, dan voeren wij deze af. Mocht het nog gerepareerd kunnen worden dan doen wij dat, echter krijgt dit gereedschap een herkeuring. Het bedrijf van der Wal Keuring, Sevice & Onderhoud denkt graag met je mee.