24 april 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Een EHBO cursus volgen is wel zo verstandig

Waarom een EHBO cursus volgen zo belangrijk is, is omdat er dagelijks ongelukken gebeuren. Het is van levensbelang dat je in dit soort situaties weet wat je moet doen. Gelukkig heb ik zelf deelgenomen aan de driedaagse opleiding bij G4S Veiligheidstrainingen. Hier wordt op een zeer vakkundige wijze precies uitgelegd wat je moet doen als er een ongeval plaatsvindt en ook waarom. Ook leer je te herkennen wanneer een persoon een beroerte krijgt bijvoorbeeld. Voor elk slachtoffer is het prettig dat er snel iemand ter plaatse is en weet wat diegene moet doen. 

EHBO cursus volgen

Zowel zakelijk als privé is het erg prettig om te weten wat je moet doen bij een ongeval

Gelukkig heb ik de EHBO cursus mogen volgen, toevallig kwam deze namelijk erg goed van pas toen er vorige week bij mij thuis in de straat een ongeval gebeurde. Een fietser stak de weg over en een auto kwam net de hoek om rijden. Aan de klap te horen wist ik dat er iets niet klopte en ik ben direct naar de plek van het ongeval toegerend. De man die de fietser aanreed wist niet wat hij moest doen en was totaal in paniek. Hem heb ik 112 laten bellen en ik ben naar het slachtoffer gegaan. 

De opleiding heb ik van mijn werkgever gekregen maar ik ben erg blij dat ik er privé ook wat aan heb. Daarom kan ik het een ieder aanraden om die kleine moeite te doen om in drie dagen te leren wat je moet doen bij een ongeval.

EHBO cursus volgen