21 juni 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Autoverzekering

Heeft u uw rijbewijs behaald? Of heeft u een nieuwe auto gekocht? In Nederland is het verplicht om ten alle tijden een autoverzekering af te sluiten. Een autoverzekering is een brede term voor allerlei soorten verzekeringen. Er bestaan Wa verzekering, een beperkt casco dekking, allrisk etc.

Welke autoverzekering past nu bij u?

Bij een nieuwe auto zijn mensen sneller geneigd om toch voor een allrisk verzekering te gaan, dan iemand die een oudere auto heeft. Een auto is een nieuwe auto als hij ongeveer tot en met 6 jaar oud is. Iemand die een auto heeft die ouder dus van 6 jaar tot 10 jaar oud en zal dus voor deze auto het best een beperkt casco verzekering kunnen gaan. Is een auto 10 jaar of ouder dan wordt een wa-verzekering geadviseerd.

Het draait dus om de waarde van de auto op basis hiervan kunt u het beste een verzekering afsluiten.

Een autoverzekering is ervoor bedoeld dat mocht u of een ander schade maken of rijden aan uw auto. Dat er dan geld beschikbaar is om dit te repareren alleen dient u hiervoor wel elke maand een bedrag te betalen aan uw verzekeraar. Verder zijn er ook nog aanvullende functies voor je verzekering zo kan het zijn dat u het dus belangrijk vindt dat er een verzekering is voor ongevallen van inzittende, schade van inzittende en rechtsbijstand. Een aanvullende verzekering is een extra functie die bovenop het basispakket komt van de verzekering die je hebt afgesloten.