19 mei 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Een goede start voor een beginnende ondernemer!

Tegenwoordig zijn er vele ondernemers die met hun eerste onderneming een start maken in hun carrière. Waar de een kiest om te ondernemen via marketplaces, kiest de ander voor een eigen kledinglijn, sieraden winkel of een andere soort webshop. Vanuit een grote droom of wens ga je aan de slag met ondernemen, om vervolgens zo groot mogelijk te worden in de markt. Je wilt klanten de beste service bieden, wilt leuke producten of diensten aanbieden en is het uiteindelijke doel om de klanten te behouden.

Echter is het wel belangrijk dat je een aantal zaken goed op orde hebt, zoals een zakelijke rekening!

Een zakelijke rekening voor starters

Als ondernemer is het erg verstandig om een zakelijke rekening te openen. Met een zakelijke rekening heb je inzicht in je zakelijke financiën en zul je deze niet door elkaar halen met je privé uitgaven. Het is natuurlijk wel mogelijk om je zakelijke inkomsten gezamenlijk met je privé in- en uitgaven te krijgen, maar is dit niet erg handig! 

Niet alle banken bieden dezelfde functionaliteiten aan. Bij de ene bank zul je bijvoorbeeld betalen per transactie, terwijl de maandelijkse kosten juist bij een andere bank duurder zullen zijn. Afhankelijk van jouw bedrijfsgrootte en aantal transacties is het aan te raden om de zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken. Via verschillende websites zie je een overzicht van alle zakelijke rekeningen en zie je ook wat de kosten bij iedere bank zullen zijn. Filter op de kosten, het aantal transacties die je kunt laten uitvoeren en meer, zodat je altijd de juiste keuze zult maken voor een zakelijke rekening starters!

Kies voor een gratis zakelijke rekening!

Als startende ondernemer zul je jezelf moeten afvragen wat je nu nodig hebt en wat de verwachtingen zijn op het gebied van transacties. Verwacht je direct veel orders en transacties, of denk je juist dat het tijdens de start rustig zal verlopen? Op basis van jouw verwachting kun je een keuze maken voor een zakelijke rekening.

Het is ook mogelijk om een gratis zakelijke rekening te openen! Dit zijn zakelijke rekeningen waar je als startende ondernemer erg veel voordelen krijgt en de verdere kosten voor de opeenvolgende jaren erg laag zijn. Met een gratis zakelijke rekening bespaar je in de kosten, waardoor je dus meer te besteden hebt voor uitbestedingen aan een bureau of andere middelen voor je onderneming. 

Neem snel eens een kijkje op de website en vergelijk de verschillende banken met elkaar, waarna je snel de zakelijke rekening voor starters kunt openen en je kunt starten met ondernemen!