24 april 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Een zakelijke lening vergelijken, hoe doe je dat?

Wanneer je werkzaam bent als ondernemer en je bent van plan bent om op korte termijn zakelijk geld te lenen, is het raadzaam om de verschillende zakelijke leningen te vergelijken. Een zakelijke lening vergelijken doe je aan de hand van je persoonlijke wensen en behoeften met betrekking tot deze lening. Misschien wil je wel een lening afsluiten voor het aanschaffen van duurzame machines, of misschien wil je wel een lening afsluiten voor het laten verbouwen van je bedrijfsruimte. Er kunnen tal van reden te bedenken zijn waarom je een zakelijke lening af wilt sluiten. Daarnaast biedt zo’n een zakelijke lening je als ondernemer tal van mogelijkheden.

De mogelijkheden

Voor verschillende doeleinden kan het van belang zijn om een zakelijke lening af te sluiten. Aan de hand van je persoonlijke wensen en behoeften ga je een zakelijke lening vergelijken bij verschillende geldverstrekkers. De ene geldverstrekker zal je meer aanspreken dan de ander. Dit komt bijvoorbeeld doordat de rente die je betaald over je zakelijke lening bij de ene geldverstrekker lager is dan bij de ander. Daarnaast is het ook mogelijk dat de ene geldverstrekker soepeler omgaat met het verstrekken van leningen dan de andere geldverstrekker. Het is dus belangrijk dat je uiteindelijk terecht komt bij een geldverstrekker die past bij jouw persoonlijke wensen en behoeften. Zeker wanneer je pas gestart bent als ondernemer is niet iedere geldverstrekker even soepel wanneer je een aanvraag indient voor een zakelijke lening.

De geldverstrekker

Er zijn verschillende geldverstrekkers waarbij je terecht kunt voor het afsluiten van een zakelijke lening. Voordat je daadwerkelijk een zakelijke lening aanvraagt en afsluit is het raadzaam om een zakelijke lening te vergelijken. Je kunt dit gemakkelijk online doen, zodat je op je persoonlijke wensen en behoeften in kunt vullen. Aan de hand hiervan komen er een aantal geldverstrekkers tevoorschijn met wie je contact kunt opnemen. Bij iedere zakelijke lening zal er gekeken worden naar de inkomsten van je onderneming. Het is immers wel belangrijk dat je maandelijks het afgesproken bedrag met betrekking tot je zakelijke lening af kunt lossen. Dit inclusief het percentage aan rente wat je over deze lening betaald.

Aflossen

Naast dat het belangrijk is dat je maandelijks je zakelijke lening af kunt lossen, is het ook belangrijk dat je als ondernemer aan een aantal kernvoorwaarden voldoet. In veel gevallen zal je meer dan een jaar werkzaam moeten zijn als ondernemer en minimaal een jaaromzet van € 50.000 moeten draaien voordat je in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Daarbij maakt het in sommige gevallen uit of je al andere zakelijke leningen hebt lopen en hoe gezond het bedrijf is. Dit verschilt per aanbieder en daarom raden we je ook aan om alle eisen op een rijtje te zetten. Maar ook de voordelen per aanbieder kunnen erg verschillen! Let hier dus goed op en kies verstandig.