23 juli 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Gedoe met werkuren bijhouden? Een werkbonapp verhelpt dit

Is het contact met uw baas telefonisch erg moeilijk en hebben u en uw manager geen overzicht in de werken die u uitvoert of juist moet uitvoeren. Dan is er voor dit probleem een werkbonapp. Deze app laat uw manager taken voor u inplannen. U weet via de werkbonapp precies wat er moet gebeuren zonder dat er onduidelijkheid ontstaat. Maar hoe wekt zo’n werkbonapp precies? Dat krijgt u hier te weten.

Geen onduidelijkheid meer

Als uw manager een nieuwe taak binnen krijgt en u ben een buitenwerker, dan is het handig dat er van afstand gecommuniceerd kan worden. De manager kan in de agenda van u en uw collega’s kijken. Zo hoeft hij niet uit te zoeken wie er tijd heeft voor de openstaande klus. Als de klus bij u wordt ingeroosterd via de app, krijgt u een melding. Deze melding geeft de tijd aan wanneer uw taak uitgevoerd moet worden. Als u in de werkbonapp kijkt, krijgt u meer details te zien over de klus. Deze komen rechtstreeks van uw manager.

Werkuren bijhouden

Werkuren moeten goed bijgehouden worden. U verdient hier uw geld mee. Om alles voor beide partijen een stuk overzichtelijker te maken kan u al deze informatie invullen. Heeft u nog wat aan te merken of is er iets anders gegaan dan van tevoren gedacht? Dan kan u dit aangeven in de werkbonapp en kan u manager dit binnen enkele seconden zien. 

Klus geklaard. En nu?

Als u klaar bent met u klus en deze is volledig afgerond kan u uw werktijden in de app invoeren. U maakt een foto voor het bewijs dat het is uitgevoerd. Vult u dan de overige informatie in die aangegeven staan. Als dit alles gebeurd is, mist alleen de handtekening van de klant nog om alles af te ronden. 

Factuur naar de klant

Is de werkbon aangekomen bij u als manager? Dan kan u de klant nu een factuur sturen. Dit kan u ook vanuit de werkbonapp doen. Als manager beschikt u ook over de tool om te zien waar elke werknemer van u is en hoe ver ze zijn met de klus.

Voordelen van het gebruik van de werkbonapp:

  • Het voorkomt een hoop onduidelijkheid over wat er precies uitgevoerd moet worden
  • Alle gegevens zijn online opgeslagen en zijn altijd terug te zien.
  • Vergeet nooit meer u werktijden in te vullen. Met de app weet u precies hoe lang u bezig bent geweest met een taak
  • De app zorgt voor een veel betere communicatie tussen manager en werknemer.

Nadelen van het gebruik van de werkbonapp:

  • De klant kan aangeven niet te willen werken met een app. Voor dit probleem is er online een werkbon pdf die te printen is. Hier kunnen alle gegevens alsnog op ingevuld worden.
  • Zonder internetverbinding is de app de te gebruiken. De gegevens kunnen dan niet worden opgeslagen.