23 juli 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Groene vingers, welke mogelijkheden heb je op werkgebied?

Als je groene vingers hebt en echt ervan houdt om bezig te zijn met je handen dan is een baan in de agrarische sector echt iets voor jou. De agrarische sector bestaat al eeuwen en 

en zorgt al jaren ervoor dat de benodigde grondstoffen bij iedereen terechtkomen. Voor vacatures in de agrarische sector kan je terecht bij Ab werkt. Denk hierbij aan akkerbouw en veehouderij vacatures, maar ook tuinbouw vacatures. De agrarische sector is een enorm belangrijk onderdeel van de samenleving, anders zouden de supermarkten niet goed gevuld zijn of kan je je verse groente niet meer halen bij de groenteboer. Een groot nadeel is dat de huidige generatie steeds minder vaak kiest voor werken in de agrarische sector, maar heb jij groene vingers en lijkt het je leuk om met je handen te werken? Lees dan deze blog waarom je in de agrarische sector zou moeten werken.

Geen werkloosheid

Sommige banen zijn seizoensgebonden, waardoor je niet het hele jaar door kan blijven werken en sommige maanden moet zien te overbruggen met ander soort werk of juist zonder werk. In de agrarische sector is het tegenovergestelde juist, je kan er altijd werken, er is altijd wel wat te doen en het meest belangrijke de agrarische sector heeft altijd personeel nodig. Ondanks dat de agrarische sector niet een populaire sector is om in te werken is het wel een sector die je altijd van werk zou kunnen voorzien. Heb je geen groene vingers maar wil je wel werken in de agrarische sector, dan kan je ook op kantoor werken. 

Opleidingen

Het maakt in de agrarische sector niet uit welk niveau je hebt qua opleiding, je kan namelijk in de agrarische sector terecht net vanuit de middelbare school, maar ook zelfs tot na je master. Elke baan is anders en moet aansluiten ook bij je opleidingsniveau en dat gebeurd ook in de agrarische sector, maar het betekent niet dat je met een lage of juiste hoge opleiding niet terecht kan in de agrarische sector.

De grootte van de bedrijven

De agrarische sector opereert door heel Nederland, er zijn dan ook wel honderden agrarische bedrijven te vinden. Denk hierbij aan een klein familiebedrijf van de lokale boer, maar ook aan grote bedrijven die internationaal zaken doen. Afhankelijk van wat voor soort bedrijf jouw keuze naar toe gaat kun je kijken naar de diverse vacatures die beschikbaar zijn.