19 mei 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Het verbeteren van field management

Field service betekent letterlijk buitendienst. Het hierbij om technische beroepen. Je denkt dan snel aan werkzaamheden als de verwarming controleren of een machine repareren. Toch komt de buitendienst steeds meer voor in de gezondheidszorg, onderwijs en toerisme. Veel bedrijven vinden het lastig om deze service goed te managen. Gelukkig is er hier een oplossing voor. Een planningtool kan jou helpen alle bedrijfsactiviteiten in een oogopslag voor jou duidelijk te maken, zodat je georganiseerd te werk kunt. Met behulp van deze tool kun je verwachten dat de service soepeler zal verlopen en de werkzaamheden meer gericht kunnen worden uitgevoerd. Bij field service management is het natuurlijk belangrijk om efficiënt te zijn. 

Een overzicht van alle processen

Hoe kun je nou op een goede manier je planning laten weergeven, zonder dat je hier mee in de knoop komt? We kennen het allemaal wel, je planning in de agenda van je telefoon opslaan. Dit kan natuurlijk erg onoverzichtelijk en vervelend zijn. Fieldbuddy.com/NL maakt gebruik van een digitale planningtool. Met behulp hiervan hou je een real-time overzicht van je planning. Dit houdt in dat binnen deze tijd de computer reageert op de actie van de gebruiker. Zo weet je dus precies wat je al gedaan hebt en wat je nog moet doen. Wil jij je klanttevredenheid vergroten? Heb dan een grip op je planning! 

De voordelen van de planningtool

In de planningtool kun je deze je gehele planning in 1 keer zien. Het bevat alle informatie die nodig is voor een optimale field service planning. Je kunt duidelijk zien wat de status van een werknemer is. Je hebt dus met behulp van deze tool toezicht en controle op de service. De planningtool heeft ook veel andere voordelen. Naast dat je kunt zien hoe ver en waar de monteur is, wordt er ook een route voor je gepland. De tool doet dit zodanig, dat je tijd en brandstof kunt besparen. Geen tijdverspilling betekent dus een strakke planning. Dit is dus precies wat je wil nastreven.