19 mei 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Hoe Kan Je Google Afstand Meten?

Google Maps is een onmisbare tool geworden voor het navigeren en ontdekken van locaties over de hele wereld. Naast het bieden van routebeschrijvingen en het verkennen van plaatsen, kun je met Google Maps afstand meten. Maar hoe doe je dat precies?

Stappen om Afstand te Meten met Google Maps:

Open Google Maps: Ga naar de Google Maps-website (maps.google.com) of open de mobiele app op je smartphone of tablet.

Zoek naar Locaties: Gebruik de zoekbalk bovenaan het scherm om de locaties te vinden waarvan je de afstand wilt meten. Je kunt specifieke adressen invoeren, namen van steden of bezienswaardigheden, of gewoon op de kaart tikken om punten te markeren.

Zet Pinnen: Nadat je de eerste locatie hebt gevonden, tik je erop en houd je je vinger (of klik je met de muis) vast om een pin te plaatsen. Herhaal dit voor de tweede locatie. Google Maps zal een lijn tussen de twee pinnen trekken.

Toon Afstand: Onderaan het scherm zie je de afstand tussen de twee punten in een rechte lijn (hemelsbreed) weergegeven. Deze meting wordt weergegeven in kilometers of mijlen, afhankelijk van je voorkeursinstellingen.

Wandel- of Rijrichtingen: Als je de afstand wilt meten via de wegen, kun je op “Routebeschrijving” tikken (of klikken) en de loop- of rijrichtingen krijgen, samen met de geschatte afstand en reistijd.

Handige Tips:

  • Je kunt meerdere punten op de kaart markeren om de totale afstand van een route te meten.
  • Je kunt de meeteenheid (kilometers of mijlen) aanpassen in de instellingen van Google Maps.
  • Voor nauwkeurige metingen is het het beste om de kaart in te zoomen en de pinnen zo nauwkeurig mogelijk te plaatsen.