24 april 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Hoe kom ik hoog te staan in Google?

In Nederland gebruikt bijna iedereen wel dagelijks de zoekfuncties van Google. Google is dan ook de meest gebruikte zoekmachine in ons land. Wanneer je wil weten hoe je iets moet koken, wanneer je een nieuw product wil kopen, wanneer je informatie wilt opzoeken, voor alles gebruik je Google. De meeste mensen kijken bij een zoekterm alleen naar de eerste resultaten die Google aangeeft. Voor bedrijven is het dus essentieel om tussen deze eerste resultaten te staan, maar hoe kom je daar? De officiële algoritmes van Google zijn niet bekend, wel heb ik in samenwerking met madpack.works drie globale aspecten op een rijtje kunnen zetten.

De linkjes naar jouw website

De linkjes naar jouw website kan je zien als likes op een post. Als je veel likes/linkjes krijgt ben je populair. Dit ziet Google dan ook en gaat ervanuit dat mensen graag de content op jouw site zien en dit daarom delen. Het beste is om deze linkjes te verdienen door veel goede content te plaatsen, maar je kan ze ook verkrijgen via linkbuilding.

De structuur

De structuur van jouw website is heel belangrijk voor Google. Het is belangrijk dat het gebruiksvriendelijk is en dat de bezoeker niet 60 keer moet doorklikken voordat hij of zijn eindelijk de informatie heeft gevonden waar hij naar zoekt.

De content

Tenslotte is de content ook erg belangrijk. Men wil geen content zien van jaren geleden, maar wilt de huidige gang van zaken ervaren. Zorg er dus voor dat de content op jouw site klopt, actueel is en overeenkomt met de andere plekken waar deze informatie staat. Heb jij je telefoon gegevens ook op Facebook staan? Zorg dat deze hetzelfde zijn om verwarring te voorkomen.

Wil jij jouw bedrijf nou hoger krijgen op Google? Kijk op https://www.madpack.works/ en laat je adviseren door de online marketeers van Madpack.