19 mei 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Je werknemers eenvoudig in dienst nemen via een payroll constructie

Heb je een eigen bedrijf en wil je daarvoor werknemers in dienst hebben, maar wil je jezelf daarnaast van gemak voorzien door geen zorgen te hebben over de administratieve zaken? Maak het jezelf dan niet te moeilijk door deze werknemers zelf op de loonlijst te zetten, maar bij een payrollorganisatie. NL Payroll is bijvoorbeeld een organisatie die jou hier met geen enkel probleem bij kan helpen, wij nemen de werknemers in dienst en lenen ze exclusief aan jou aan. Hierdoor kan jij je bedrijf zonder zorgen draaiende houden.

Wat houdt een payroll constructie precies in?

Misschien vraag je je af wat een payroll constructie eigenlijk inhoudt, wij leggen daarom nog even voor je uit waar het bij een payroll constructie nou precies om draait. Wanneer je besluit om gebruik te maken van een payroll constructie, dan zullen wij van NL Payroll de juridische werkgever worden van jouw werknemers. Dit houdt in dat zij bij ons op de loonlijst komen te staan. Hiermee zorgen wij voor de administratie, financiën en juridische zaken van de werkgever. Zij zullen dan ook op papier in dienst staan bij onze organisatie en vervolgens lenen wij de medewerkers weer aan jou uit. Hierdoor heb jij geen extra werk van de belangrijke zaken omtrent de werknemers. Wij voeren namelijk onder andere de volgende taken voor je uit.

  • Wij zorgen voor de salarisadministratie en salarisbetalingen;
  • wij doen de afdracht van sociale premies;
  • we zorgen voor het contactbeheer;
  • we zorgen voor de juiste toepassing van de cao en pensioenen.

Zoals je ziet, zorgen wij voor veel taken, waar jij je dus helemaal geen zorgen over hoeft te maken. Het belangrijkste is dat jij je bedrijf draaiende kan houden, wij doen de rest. Als ondernemer heb jij vele voordelen van een payroll constructie. Je bent hiermee niet zelf de juridische werkgever en deze werkgeversrisico’s worden overgenomen door ons. Doordat wij ons bezig houden met deze zaken, kun jij meer tijd besparen en besteden aan andere belangrijke zaken bij jouw bedrijf.

Waarom zou ik kiezen voor een payroll constructie?

Als je kiest voor een payroll constructie, ben je als ondernemer eigenlijk allen nog verantwoordelijk voor de werving, selectie en aansturing van de werknemers. Daarnaast bepaal je ook wat de werknemers gaan verdienen, voer je functionerings-en beoordelingsgesprekken met de werknemers en beslis je over mogelijke contractverlengingen. Niet alles wordt hiermee dus uit handen genomen en dat kan voor een prettig gevoel zorgen, want wanneer je een eigen bedrijf hebt, wil je natuurlijk niet alles over laten aan een ander. Het is voor jezelf, en voor je bedrijf, enorm belangrijk dat het bedrijf zonder zorgen kan blijven draaien. Dit is dan ook de reden dat wij de belangrijkste gesprekken met werknemers in jouw handen laten, wij kunnen immers niet voor jou bepalen of de werknemers goed hun werk verrichten. Wel zorgen wij er samen met jou voor, dat je bent voorzien van betrouwbare werknemers. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan snel op nlpayroll.nl.”>www.nlpayroll.nl. wil jij niet meer al die verantwoordelijkheid dragen en overstappen op een payroll constructie? doe dat dan nu! 

Lees meer…