21 juni 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

goed-crm-systeem

Kiezen voor een CRM systeem

Wanneer je gaat werken met een CRM systeem moet je je eerst verdiepen in de soorten. Er zijn een heleboel CRM systemen met allemaal verschillende functies. Het ene systeem kan handiger zijn voor jouw bedrijf dan het andere. Van te voren is het dus verstandig om te kijken welke functies je wilt hebben voor jouw relatiebeheer. Daarna kan je kijken welk systeem hier op aansluit. Je kunt er ook voor kiezen om je behoefte voor te leggen aan experts. Zij kunnen je vervolgens helpen aan het juiste programma voor jouw bedrijf. Wat is CRM? Dit is een vraag waar je bij stil dient te staan voordat je een dergelijk programma aanschaft.

Top drie CRM systemen

Een CRM systeem schaf je niet zomaar aan. Doordat er verschillende soorten zijn is het belangrijk dat je de juiste kiest. De meeste systemen kosten immers een bedrag per maand of een jaarlijks bedrag. Het bekendste CRM systeem is HubSpot. Een groot voordeel van HubSpot is, is dat het gratis is voor de meeste functionaliteiten. Het is een programma waar je makkelijk mee aan de slag kan gaan zonder al te veel poespas. Voor kleinere bedrijven is Salesforce een programma wat goed te gebruiken is. Het is een geïntegreerd programma waardoor je het ook voor andere bedrijfsactiviteiten kan gebruiken. Het derde CRM programma is Exact online. Dit programma geeft veel inzicht in klantinformatie. Ook dit is een geïntegreerd programma.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Een CRM programma koop je niet zomaar. Het moet passen bij jouw bedrijf. Daarnaast is het belangrijk dat het een werkbaar programma is. Je personeel moet er goed mee om kunnen gaan en makkelijk kunnen aanleren. Zo kun je zo efficiënt mogelijk gebruik maken van het systeem. Daarnaast moet het systeem de functionaliteiten bevatten die handig zijn voor jouw soort bedrijf. Let hier dus op bij de aanschaf. Je kunt een CRM systeem ook gebruiken voor andere bedrijfsactiviteiten. Wanneer je dit wilt zijn er weer andere systemen goed voor jouw bedrijf dan wanneer je het alleen voor klantcontact wilt gaan gebruiken.