18 april 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Low-code development: wat kun je ermee?

Low code development is een software systeem dat ervoor zorgt dat jij jouw bedrijf zo snel mogelijk kunt digitaliseren en ontwikkelen. Je kunt binnen no-time een app in elkaar zetten, maar er zijn ook andere applicaties die je met low code kunt ontwikkelen. Je kunt low code dan ook inzetten in heel veel verschillende situaties. Low code is het meest effectief voor grote bedrijven. Je kunt de taak van het digitaliseren en ontwikkelen uit handen geven aan een bedrijf als Esperantoxl.nl. Het enige wat jij dan zelf als bedrijf hoeft te doen is informatie verstrekken. Zo kun je snel ontwikkelen zonder dat jouw bedrijf veel tijd misloopt.

Wat voor processen zijn geschikt?

Er zijn ontzettend veel processen geschikt voor low-code development. Snel veranderende processen zijn uitermate geschikt. Denk hierbij aan wetgeving die bijvoorbeeld snel veranderd, waardoor een bedrijfsproces zich snel moet kunnen transformeren. Met low-code development kun snel programmeren, waardoor je deze veranderingen snel kunt wijzigen binnen het proces. Ook processen waar door verschillende werknemers aan gewerkt wordt zijn geschikt. De ene werknemer kan bijvoorbeeld iets in een app invullen, waar een andere werknemer dan weer vervolgens mee aan de slag kan. Je kunt dus makkelijker met een team samenwerken zonder dat iedereen aanwezig hoeft te zijn. Dit is ideaal voor bedrijven met meerdere filialen en afdelingen.

Low-code development is veilig

Een valkuil van werken in een online-omgeving is dat het minder veilig is dan wanneer je niet online werkt. Data en andere informatie kan namelijk sneller uitlekken dan wanneer alles buiten de cloud is opgeborgen. Gelukkig is daar goed over na gedacht. Binnen het low-code development systeem ben je namelijk gedwongen om via een vaste structuur te werken. Ook kun je een penetratietest laten uitvoeren door een onafhankelijk bedrijf. Die kunnen dan een hacker inschakelen. Deze hacker probeert dan ‘in te breken’ binnen jouw systeem. En kan dan de mogelijke onveiligheden of risico’s in het systeem filteren en doorkoppelen aan het bedrijf. Zo blijft jouw bedrijf up-to-date beveiligd.