19 mei 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

De Buren

Profiteer van talloze voordelen van een pakketpunt worden

Terwijl de markt van pakketbezorging aldoor blijft groeien, neemt de overlast van bezorgbusjes en pakketbezorgers in steden toe. Daarnaast is ook de groeiende CO2-uitstoot van pakketbezorging geen aangename ontwikkeling. De oplossing? Pakketten afleveren op onbemande pakketpunten in de buurt. Een pakketpunt worden draagt bij aan vermindering van de overlast én levert tal van voordelen op voor jou als ondernemer. Laten we eens kijken naar de voordelen van een pakketpunt worden.

De Buren

Meer publiek 

Mensen laten pakketjes steeds vaker afleveren op een afhaalpunt. Zo voorkomen ze dat de bezorger voor een dichte deur staat, of ze de hele dag thuis op de bank moeten blijven. In plaats daarvan, haalt men het pakketje gewoon op bij een pakketpunt in de buurt. Deze stroom van mensen kan een interesse kant bieden voor jou als ondernemer. Door een pakketpunt te worden, ontvang je binnen no-time meer bezoekers in je winkel. De kans op toenemende verkopen is hierdoor dan ook groot. Dit is een groot voordeel van pakketpunt worden

Meer tijd voor service

Als afhaalpunt ben je al snel veel tijd kwijt aan het leveren van service. Zo moet je mensen bedienen die een pakketje afhalen of brengen. Deze tijdsinvestering kan onhandig zijn. Ga je daarentegen een onbemand pakketpunt worden? Dan heb je geen last meer van deze nadelen, maar profiteer je wel van de voordelen. Zo heb je al snel veel meer tijd voor service. Dit betekent dat je klanten van betere service kunt voorzien. Zo wordt je waardevolle tijd een stuk beter besteed. Hiermee krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid tot upsellen en cross-sellen. Ook is de kans groot dat de reputatie van je onderneming verbetert. Wanneer je een onbemand pakketpunt laat plaatsen, komt dit de doorstroming in een gebied ten goede. Als ondernemer ontvang jij al snel de complimenten voor deze fijne verbetering in de woon- en leefomgeving. 

Zelf een pakketpunt worden? Bekijk dan snel de website van De Buren voor meer informatie!