20 juni 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Tips om productief te blijven

Voor een betere productiviteit tijdens het thuiswerken zijn hier een aantal tips!

Creëer een thuiskantoor

Wanneer je begint te leren hoe je vanuit huis kunt werken, kan het verleidelijk zijn om vanuit je bank, luie stoel of zelfs vanuit je bed te werken, maar dit kan veel eisen van je productiviteit. Een van de beste tips voor thuiswerken die ik je kan geven, is om te proberen altijd vanuit een vaste kamer, elektrisch bureau of stoel te werken om je hersenen te vertellen dat het tijd is voor werk, niet voor ontspanning.

Wanneer je dit doet, zullen je hersenen je bed associeren met slaap, je bank met ontspanning en je elektrisch verstelbaar bureau met werk, waardoor je energieniveau dienovereenkomstig wordt aangepast.

Je zult zich waarschijnlijk alerter, zelfverzekerder en meer georganiseerd voelen als je vanuit een thuiskantoor werkt. Zorg voor een comfortabele, ondersteunende stoel, een ruim bureau, goede wifi en consistente werkplek hulpmiddelen.

Zorg ervoor dat je je ruimte personaliseert. Je zult er tenslotte veel tijd doorbrengen!

Stem je werk af op motivatie

Een groot voordeel van thuiswerken is dat je je collega’s niet kunt afleiden. Ga je gang en speel die opgepompte jams luid en trots als dat is wat je in beweging zet. Of probeer een meer rustgevende soundtrack met natuurgeluiden, instrumentale muziek, of zelfs door de ramen open te laten om de geluiden van buiten naar binnen te laten komen.

Als je repetitieve taken uitvoert, is een audioboek of podcast misschien zelfs wat je nodig hebt om in beweging te blijven. Sommige mensen werken echter beter in stilte. Als jij een van die mensen bent, weersta dan de drang om muziek op te zetten of de tv op de achtergrond aan te zetten.

Blijf op de hoogte

Een van de beste dingen van werken op kantoor is het potentieel voor samenwerking en socialisatie. Je hoeft dit niet te verliezen alleen omdat je vanuit huis werkt. Wanneer je leert thuis te werken, probeer dan minstens een paar keer per week contact op te nemen met je collega’s, of dit nu per e-mail, telefoon, videogesprek, sociale media of zelfs persoonlijk is.

Zorg ervoor dat je zowel op persoonlijk als op professioneel vlak bij blijft. Je kunt dit doen zonder dat het veel tijd kost – deel gewoon de belangrijkste dingen en moedig je collega’s aan hetzelfde te doen.