24 april 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

locker 3

Verschillende manieren om locker te openen

Voor veel bedrijven kan het aanschaffen van smart lockers een enorm goede investering zijn. Deze lockers worden voorzien van elektronische lockersloten, die worden aangedreven door elektronica. Er zijn twee manieren om de sloten stroom te laten krijgen. Dit kan door middel van netstroom of via een batterij.

Zodra de keuze voor netstroom wordt gemaakt, wordt de netstroom op ieder slot gekoppeld. Deze sloten kunnen vervolgens worden geopend via een app, een badge, een druppel of een pincode. Dit is in het geval van een locker die een slot heeft, wat op netstroom werkt.

Nu is de locker, waarbij de sloten op een batterij werken ook mogelijk. De batterij kan een aantal jaar mee en deze lockers openenen met een badge, een druppel of een pincode.

Locker baseren op gebruikers

Een smart locker is in meerdere varianten beschikbaar. Zo heb je lockers die helemaal binnen het bedrijf passen qua formaat en qua stijl. Er zijn kleinere kluisjes om de kleinere spullen in te leggen, maar ook grotere kluisjes die in de lengte veel ruimte bieden. Deze kluisjes kunnen bijvoorbeeld ideaal zijn in de sportschool of op een locatie, waar de jas opgeborgen dient te worden. Daarom is het mogelijk om verschillende formaten te kiezen.

Je kunt dus ook kijken hoe de kluisjes geopend moeten worden. Hierbij is het verstandig om te kijken naar de gebruikers van de kluisjes. Bestaat de groep gebruikers voornamelijk uit jongeren? Dan is het handig om gebruik te maken van lockers met die op elektronica werken. Jongeren maken namelijk veel gebruik van hun mobiel. Voor oudere gebruikers is het misschien handiger om te kiezen voor het openen met een pincode, een badge of een druppel.

Ideale lockers voor openbare ruimte

In openbare ruimtes, zoals een pretpark, een sportschool, een zwembad, etc. kunnen lockers met pincode heel handig zijn. Naast openbare ruimtes, kunnen de lockers ook op de werkvloer worden gebruikt. Als er met flexwerkers wordt gewerkt, kan het gebruik van lockers met een cijferslot enorm handig zijn op de werkvloer.

Mocht het nou zo zijn dat de kluisjes voor kortere periode worden gebruikt (denk hierbij aan een paar uur of een dag)? Dan zou het beheer van de lockers kunnen worden bespaard.

Door gebruik te maken van deze lockers, voorkom je dat er kaarten, sleutels of badges moeten worden ingenomen en weggegeven. Dit kost veel tijd en met een simpele pincode op de kluisjes gaat het een stuk sneller! Spullen kunnen hierdoor ook veilig worden opgeborgen.