19 mei 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Waarvoor worden textielframes gebruikt en wat kun je ermee?

Een textielframe is een aluminium frame, waarin met een pees een afbeelding op een stuk textiel kan worden gemonteerd. De afbeeldingen die op het stuk textiel staan zijn doorgaans gemaakt in zeer heldere kleuren. Daardoor vallen ze enorm op en zijn ze sfeerbepalend voor een ruimte. Textielframes zijn leverbaar in allerlei formaten, variërend van vrij klein voor gebruik in een etalage, tot vele meters groot voor gebruik op de gevel van een pand. Als je wilt dat de frames ook in het donker te zien zijn kan er een verlichtingssysteem worden toegevoegd.

Wat is het nut van textielframes

De belangrijkste functie van een textielframe in een winkel of een showroom is, dat klanten attent worden gemaakt op bijzondere producten of aanbiedingen. Bedrijven gebruiken textielframes vaak in vergaderruimtes of in de hal om duidelijk te maken welke onderwerpen voor dat bedrijf belangrijk zijn. Op beurzen wordt ook vaak gebruik gemaakt van textielframes. Daar bieden ze de mogelijkheid om een saaie beurswand te verfraaien met als doel de beursstand een grotere aantrekkingskracht te geven. Naast rechthoekige frames zijn er tegenwoordig ook ovale en ronde frames. Die trekken nog meer de aandacht.

Beter werkklimaat creëren

Een minstens zo belangrijke, maar minder bekende functie van textielframes is, dat daarmee de werkomstandigheden in een kantoorpand sterk kunnen worden verbeterd. Vooral in grote kantoortuinen hebben de werknemers soms last van een slechte akoestiek. Die wordt flink verbeterd als er in de ruimte een aantal textielframes worden neergezet. Dat komt doordat het textiel het geluid absorbeert. Door grote textiele frames te gebruiken met afbeeldingen van de zee of van taferelen uit de natuur zal de ruimte ook meer rust uitstralen. Daardoor zullen de werknemers hun werk beter geconcentreerd kunnen doen en minder snel vermoeid raken.

Textielframes bestellen

Een textielframe bestellen is niet moeilijk. Op de website van ELKA wordt eerst uitgekozen welk soort frame je nodig hebt. Kijk goed naar de specifieke eigenschappen van de profielen, want er zijn nogal wat verschillen. Vervolgens wordt per frame opgegeven welke afmetingen die moeten hebben. Ook kun je aangeven of er bevestigingsmaterialen of steunen nodig zijn. Tenslotte kan worden opgegeven welke kleur het textielframe moet hebben. Als je niet voor een standaard kleur kiest is er keus uit alle RAL kleuren. Na het voltooien van de bestelling worden de frames gemaakt en opgestuurd. Je moet ze vervolgens zelf in elkaar zetten.