21 juni 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

chip

Wat houdt Arduino in?

Wanneer je niet zo goed weet wat Arduino inhoudt of je wilt er graag meer over leren, dan is er Arduino informatie te vinden op de Elektor website. Arduino is een open source elektronisch platform, waarbij de soft- en hardware makkelijk te gebruiken zijn. Het is eigenlijk een soort mini computer. Ook bestaat Arduino namelijk uit een IDE (Integrated Development Environment) en een Circuit board oftewel een printplaat. Het is mogelijk om een code te schrijven in de Arduino. Deze is dan makkelijk te uploaden naar de Arduino. Door de ontdekking van deze open source, is het gebruik van elektronica veel toegankelijker geworden voor hobbyisten. Dit komt, omdat het niet moeilijk is om te beginnen met het Arduino systeem. Op het internet zijn dan ook veel verschillende voorbeeldprojecten te vinden, die je vooruit helpen bij de eerste stappen.

Voorbeeld projecten

Nu je meer weet over de inhoud van de open source ‘Arduino’ door video’s of door te kijken op Elektormagazine.nl, is het nu een goed moment om wat voorbeeldprojecten uit te leggen. Op die manier krijg je een nog beter inzicht over dit onderdeel in de elektronicawereld. Het eerste voorbeeld heet, ‘Goperience’. Dit project is er, om voetbalsupporters een andere beleving mee te geven. De supporters moeten dan een bandje om hebben. Wanneer de bal dan tegen de lat of paal komt, begint het armbandje te trillen. Op deze manier worden de ervaringen van de supporters vergroot en verbeterd. Een ander voorbeeld is voor hardlopers. Er is een prototype gemaakt van een apparaat, dat hardlopers advies geeft over hun houding. Dit voorkomt blessures. Er worden dan drukpunten geplaatst in de zool, die data naar een app doorstuurt. Op basis van die data kan de hardloper het advies zien. En zo zijn er veel meer verschillende projecten.

De eerste stap

Arduino is dus een open source, dat niet te moeilijk is om te gebruiken en is zelfs een goede hulpmiddel, om beginners hun eerste stap te laten zetten in de elektronica. Hiermee is het mogelijk, om verschillende projectjes uit te proberen, om er op die manier meer over te leren.