18 april 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Digitaal scherm

Wat is digital signage

Digital signage is een vrij complex begrip, maar wat de vraag “Wat is digital signage” het het beste omschrijft is dat het eigenlijk een groep beeldschermen is met verschillende informatie op de schermen die allemaal aangestuurd zijn vanuit 1 centraal punt. Een paar voorbeelden hiervan zijn reserveringen bij een aanmeldzuil conformeren, een dia van aanbiedingen op een groot bord laten zien in een supermarkt, en zo zijn er nog veel meer voorbeelden van digital signage. Door dit handige en slimme systeem kunnen veel digitale menu’s op een energiezuinige manier vanuit 1 plaats aangestuurd worden, en hoeft niet elk beeldscherm een aparte computer. Digital signage heeft dus veel mogelijkheden, soms zit het in kleinschalige dingen zoals een speelhoek TV bij de Jumbo, maar ook grootschalige projecten zoals een producten zuil bij de Ikea waar alle producten in staan en je deze ook in je eigen virtuele woonkamer kan zetten.

Beeldscherm

400% effectiever dan normale pos materialen

De invloed van digital signage is ook vrij hoog, want normale pos materialen zijn saai en verouderd, terwijl digital signage pos materialen vaker bekeken worden en dat ook vaker gebruikt, kijk hierbij naar de zelfscanservice bij de verschillende Albert Heijn winkels. Hier heb je een touchscreen waar je met behulp van een scanner producten kan scannen en afrekenen. Vooral als je haast hebt zou je normaal niet naar een wat drukke Albert Heijn gaan, maar als je even snel af kan rekenen bij een zelfscanservice wordt de verleiding om naar een winkel als een drukke Albert Heijn te gaan al stukken groter.

IP digital scherm

IP Digital is een goede vertrouwde leverancier van digital signage producten en kan helpen uw bedrijf te optimaliseren met zijn handigheidjes. Met jaren ervaring is dit bedrijf een zeer geschikte kandidaat om zaken mee te doen als je het hebt over digital signage.