Een offerte voor webdesign is maatwerk. Wanneer een klant een offerte voor een website aanvraagt, wordt rekening gehouden met verschillende factoren. Voor welke doelgroep wordt het gemaakt? Wat moet het opleveren? Welke functionaliteiten zijn gewenst? Al deze informatie wordt verpakt in de offerte die naar de klant gaat, bepaalt de prijs.
Als de offerte wordt goedgekeurd start het ontwikkelproces. De eerste stappen richting ontwerp en uitstraling worden gezet en samen met de klant wordt er gekeken naar wat er verbeterd kan worden. Ede ervaring leert dat veel klanten ondertussen naar andere webdesigns gaan kijken en weer nieuwe ideeën opdoen. Vaak wordt het wensenlijstje naar aanleiding hiervan langer, wat resulteert in een meerprijs. Als dat op tijd en duidelijk wordt gecommuniceerd met de klant is dat over het algemeen geen enkel probleem en snapt de klant het. Maar dat houdt wel in dat de uitgebrachte offerte helder moet zijn opgesteld inclusief omschreven functionaliteiten zodat de klant snapt waarvoor hij die meerprijs betaalt. Wat hij op dat moment wenst, staat niet in de eerst uitgebrachte offerte webdesign.
Vergelijk het met een huis wat gebouwd wordt. Alle overeenkomsten staan op papier, de aannemer heeft zijn prijs gebaseerd op de tekeningen van de architect en de toestemming om te bouwen is er. De fundering is gelegd en alles gaat volgens plan. Tótdat de klant ineens de keuken aan de andere kant van de woning wil. Of er een serre aangebouwd wil hebben. Dan moet toch ineens het hele plan omgegooid worden, wat eveneens resulteert in een meerprijs.
Uw website laten maken in Den Bosch? SolidWebdesign
Meer verhalen
Contentoptimalisatie: jouw sleutel tot SEO-succes
5 veelgemaakte fouten bij het maken van een website
Mediaworx website met goede landingspagina’s voor jouw bedrijf