23 juli 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Zo breng je een handleiding uit in meerdere talen

Altijd als je een product ergens koopt waar je een handleiding bij krijgt, staat hij in meerdere talen. Vaak denken mensen dat het boekje zo dik is doordat er zoveel informatie gegeven wordt. Alleen dit komt doordat het vertaald is in zoveel talen.

Een internationaal bedrijf oprichten

Heb je een eigen onderneming en ben je van plan om internationaal te gaan. Of heb je in ieder geval werknemers onder je die een andere taal spreken dan Nederlands? Dan kan het verstandig zijn om handleidingen en werkinstructies te gaan vertalen in andere talen. Het is alleen erg veel werk en ook nog eens erg lastig om dat zelf te doen. Dus wat kan je dan doen?

Er zijn bedrijven die als werk alle soorten documenten vertalen. Dit kunnen dus ook werkinstructies of handleidingen zijn. Als je het laat doen weet je zeker dat het correct vertaald is en je dus geen fouten hebt. Ook wordt de opmaak en tekst erg professioneel gedaan. Het is immers dan een professioneel bedrijf dat dit doet. Lees hier ook de nodige tips voor het maken van een goede handleiding

Wat doe je dan?

Het is belangrijk om voor jezelf te oordelen welke talen je wilt of welke taal. Je kunt een taal doen die gemeenschappelijk vaak gesproken wordt in verschillende landen zoals bijvoorbeeld Engels. Je kan ook je richten op de moedertalen die daar dan gesproken worden. In ieder geval de taal van het land waar je mee samenwerkt.

Dit toont namelijk ook een bepaalde interesse naar hen toe wat nooit slecht is natuurlijk.  Als wij je tips zouden moeten geven zouden wij zeggen doe er in ieder geval eentje in het Engels want dan zit je altijd goed. Voor de rest kijk je inderdaad naar het land of de taal die het meest gesproken wordt onder de mensen daar.Machielsen helpt je bij het vertalen van jouw handleiding en helpt je met het kiezen van de taal. Zij hebben ervaring met allerlei vertaling zaken en weten dus wat het beste voor jou is. Ook kunnen zij je vertellen wat mensen eerder deden, en kun je dus wat inspiratie opdoen voor je eigen keuze.