19 mei 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Zo kan je jouw werk als PA nog beter uitvoeren

Bij bijvoorbeeld de website https://hetpabureau.nl kan je een kijkje nemen als je een personal assistent bent of er een zoekt. Het is namelijk een voorbeeld van een PA recruitment bureau. Personal assistants helpen hun baas vaak met plannen, afspraken maken, het beheer van de agenda en bellen en mailen veel. Vaak denkt men dat het werk van een PA heel makkelijk, maar dat is niet zo. Er komen best wel wat uitdaging kijken bij het werk als personal assistant. Zo kan er een negatieve werksfeer heersen en moet je bijvoorbeeld dealen met autoritair gedrag van mensen in een hogere functie, die denken dat ze zomaar alles kunnen zeggen. 

Wees alert op miscommunicaties

Als je net via een PA-Bureau een nieuwe assistent hebt ingehuurd moet je waarschijnlijk even aan elkaar wennen. Vooral in deze beginperiode is het belangrijk dat jullie goed met elkaar communiceren. Elke manager verwacht iets anders van zijn PA, waardoor het zo kan zijn dat het een en ander mis gecommuniceerd wordt. Communicatie is voor personal assistants heel belangrijk. Niet alleen een miscommunicatie met de baas, maar ook met klanten kan elk moment plaatsvinden. Je spreekt als PA op dagelijkse basis namelijk erg veel mensen. Vooral bij internationale gesprekken, gesprekken met mensen met een groot leeftijdsverschil en bij veranderingen in de organisatie vinden er sneller miscommunicaties plaats. 

Behoud je focus en werk sneller

PA’s hebben vaak bakken met werk. Je kan tussendoor vaak gestoord worden tijdens het werk, waardoor je snel afgeleid wordt. Daarnaast lopen de taken misschien ook nog door elkaar in je hoofd, waardoor je steeds door je eigen gedachten wordt afgeleid. Je kan dit verhelpen door slechts één ding tegelijk te doen. Word je afgeleid tijdens het werk door dingen die je nog moet doen die je te binnen schieten, schrijf deze dan op. Als je het op papier zet, is deze gedachte uit je hoofd en kan je je beter focussen op je werk. Als je een goede focus hebt ga je namelijk gestructureerder en sneller te werk.