20 juni 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Bedrijfsuitje organiseren? 5 ideeën voor een bedrijfsuitje op afstand

Door de aanhoudende corona crisis zijn nog steeds een stuk minder dingen mogelijk dan eerst. Een bedrijfsuitje organiseren kan daarom een uitdaging zijn. Toch blijven er genoeg opties over voor jou en je team, zodat je met al dat thuiswerken tóch nog aan teambuilding kunt werken. Benieuwd welk bedrijfsuitje op afstand jij kunt organiseren? Lees hier de top vijf van het afgelopen jaar. 

Spelcircuit op de Veluwe: bedrijfsuitje in de frisse lucht

Buiten is het een stuk makkelijker om de anderhalve meter afstand te houden dan binnen. Gelukkig zijn de winters zacht en is het nog niet al te koud om buiten een bedrijfsuitje te ondernemen. Spelcircuits zijn een leuke, constructieve manier om je team dichter bij elkaar te brengen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door teambuilding spellen te organiseren in een natuurgebied. Woont jouw team in de randstad? Denk dan bijvoorbeeld aan een uitje naar de Veluwe of naar een ander nabijgelegen natuurgebied. Je kunt het beste spellen organiseren waarbij je fysiek contact helemaal vermijdt. Dit geldt bijvoorbeeld voor mijnenveld of Expeditie Robinson. 

Dagje uitwaaien in Scheveningen 

Deze spellen kun je natuurlijk ook op een andere locatie doen. Zit jullie kantoor dicht bij zee? Ideaal! Het strand is de perfecte locatie om spellen te organiseren, of een lekkere winterwandeling te maken. Mijnenveld is een ideaal spel voor het strand. Maak een speelveld en vorm teams. Eén collega krijgt nu een blinddoek om en moet naar de andere kant van het speelveld zien te komen zonder op de mijnen te stappen die verdeeld liggen over de grond. Je kunt hier alles voor gebruiken; pionnen, stenen, etc. Het is nu de taak van de andere collega om de geblinddoekte collega door het mijnenveld te loodsen via aanwijzingen. Dit bedrijfsuitje is een ideale manier om beter met elkaar te leren communiceren, terwijl je makkelijk anderhalve meter afstand kunt bewaren. 

Een stadsfietstocht

Een ander leuk bedrijfsuitje voor buiten is een fietstocht met tour door de stad. Dit kun je overigens ook wandelend doen, maar met een fiets kun je net iets verder. Tijdens een stadsfietstocht zie je de vertrouwde stad in een nieuw perspectief, en ontdek je jouw lokale geschiedenis. Zorg ervoor dat je wel een droge dag uitkiest. Je kunt tijdens of na afloop een heerlijke glühwein afhalen bij een café. Als je een fietstocht gaat doen met je collega’s, is het wel belangrijk om aan je teamleden te vragen of iedereen een geschikte fiets heeft. Als dit niet het geval is, kun je ook gemakkelijk fietsen huren. 

De stappen challenge: competitief bedrijfsuitje 

Door al dat thuis zitten komen de ‘corona kilo’s’ er sneller aan dan we gehoopt hadden. Daarom is een origineel bedrijfsuitje de stappen challenge. Tijdens de stappen challenge meet een app je stappen. Ondanks dat dit niet een traditioneel bedrijfsuitje is, is het een leuke wedstrijd om te houden met je team, waarbij men leuke prijzen kan winnen. Dit kan bijvoorbeeld een stedentrip zijn, een vakantie of een nieuwe iPad. Dé perfecte motivatie dus om meer te gaan hardlopen of er lekker op uit te gaan met de hond in het bos.