23 juli 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Giftige stoffen

Veilig werken met giftige stoffen

Op mijn werk, werken we met giftige stoffen. Er zijn verschillende soorten giftige stoffen die elk op een andere manier gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Sommige stoffen geven gevaarlijke dampen af die je niet moet inademen. Andere stoffen zijn bijtend en daarvoor moet contact met de huid en ogen voorkomen worden. Andere stoffen zijn juist heel erg brandbaar. Veilig werken met gevaarlijke stoffen is zeer belangrijk. Op welke manier er voorzorgsmaatregelen getroffen moeten worden, is afhankelijk van het soort stof waarmee wordt gewerkt.

Veilig werken met giftige stoffen

Giftige stoffenNiet alleen is het belangrijk om veilig te kunnen werken met giftige stoffen, ook de opslag moet veilig gebeuren. Het is immers niet de bedoeling dat iedereen zomaar bij de stoffen kan komen en ook mag er geen risico zijn op omvallen of kapot gaan. Bij zeer brandbare stoffen is het daarnaast ook belangrijk dat ze opgeborgen worden in een brandwerende opslagvoorziening. Bij brand mogen er geen giftige stoffen in de atmosfeer komen en mogen omwonenden ook geen gevaar lopen.

Voorzorgsmaatregelen van Denios

Giftige stoffenWij hebben verschillende voorzorgsmaatregelen genomen. Hiervoor hebben we de hulp ingeroepen van Denios. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de opslag en handeling van gevaarlijke stoffen. Zo hebben zij verschillende producten in het assortiment op het gebied van opslagvoorzieningen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de inpandige opslag van gevaarlijke stoffen maar ook aan de opslag op het terrein van het bedrijf, brandwerende opslagvoorzieningen, de opslag en handeling van gasflessen en apparatuur voor luchttechniek zodat giftige stoffen direct afgevoerd kunnen worden. Denios heeft veel kennis in huis. Ze hebben ruim 25 jaar ervaring en zijn wereldwijd marktleider. Ze kunnen daarom ook een adviserende rol op zich nemen.

Denios heeft ons heel goed geadviseerd. Op basis van onze wensen en de stoffen waar wij mee werken konden zij ons prima adviseren.