20 juni 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

online vindbaar

Zo kun je jouw online vindbaarheid verhogen

Wat wordt er bedoeld met online vindbaar? Simpel, de zoekmachines gebruiken voor het schikken en het vinden van een website algoritmes. Als je op deze algoritmes inspeelt dan verhoog jij je online vindbaarheid. Als je een boekenwinkel hebt in Amsterdam en iemand typt “boekenwinkel Amsterdam” in op Google wil jij natuurlijk dat Google jouw winkel bovenaan de resultatenlijst toont.

online vindbaar

Doe een zoekwoordenonderzoek

Een SEO bureau begint meestal met je website door een technische analyse te halen. Vervolgens wordt er dan een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd meestal ondersteund door Moz, Ubersuggest of SEMrush programma’s.

Kies één individueel zoekwoord per pagina van je website.

Bedenk van tevoren op welke zoektermen je gevonden wilt worden. Vervolgens kies je de juiste zoekwoorden aan de hand van een SEO tool. Zorg er hierbij voor dat de inhoud van je pagina belangrijk is aan je zoekwoord.

Bekijk de manier waarop je website opgebouwd is. Per pagina kies je een zoekwoord uit en deze moet vervolgens in de metatitel, de metaomschrijving, de titel van je pagina en in je pagina-URL worden omschreven. Zorg er ook voor dat het zoekwoord terugkomt in de eerste zin van je artikel en in 1 a 2 procent van je content verwerkt is.

Voeg de opties van social media toe

Je bezoekers moeten de kans krijgen om je artikelen en teksten te kunnen delen op social media. Door de zoekmachines worden deze geïndexeerd en in de resultaten getoond. Jouw artikel komt bij een groter publiek onder ogen. De kans dat je dan meer bezoekers naar je website trekt is dan vele malen groter.

Als je backlinks wilt verzamelen is social media een ideaal kanaal om dit te bereiken.

Je ligt automatisch achter op je concurrentie als je geen sterke socialmediacampagne hebt.

SEO uitbesteden

Je hoeft niet per se zelf aan de slag te gaan. Je kunt ook je SEO aan een marketingbureau laten uitbesteden. Het heeft vele voordelen je het geld wat je eraan uitgeeft, verdien je weer terug door het aantal bezoekers en natuurlijk de conversies.