21 juni 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Zo werk je met een Ultimaker

Ultimaker maakt 3D printers volgens een bijzonder principe. Het is een printer die het ontwerpen nog verder verandert. Dat maakt het ook zo interessant om eens te bekijken hoe je dan met de modellen van deze fabrikant moet werken. Op die manier kan je precies zien welke mogelijkheden dit allemaal biedt. Het gaat bijvoorbeeld om de manier waarop je materiaal kan gebruiken. Het kan echter ook gaan om de manier waarop je met het proces omgaat. Dit is allemaal flink anders dan bij andere modellen het geval is. Het is slim om dit zelf te leren.

Uitgebreid met materiaal omgaan
Waar Ultimaker zich echt in onderscheidt met zijn 3D printer, is de diversiteit in materiaalgebruik. Waar je bij andere printers nog weleens vastzit aan de vooraf bepaalde soorten filament, kan je bij deze printer zelf de vulling bepalen. Dat kan bijvoorbeeld om ABS of PLA gaan. Het kan echter ook om minder gangbare soorten plastic gaan, zoals PLA+ of PC. Daarnaast kan het zelfs ook om heel ander materiaal dan het vloeibare plastic gaan. Dit hangt dus sterk af van de wensen de je hebt en hoe je hier voor je ontwerp mee om wilt gaan.

De mogelijkheden volledig verkennen
Het is natuurlijk ook aantrekkelijk om te weten dat je met een printer van Ultimaker alle kanten kan verkennen. Dat komt onder andere doordat je zelf invloed hebt op het opbouwen van de printer. Dat kan je doen doordat deze printer volgens het zelfbouwprincipe wordt opgebouwd. Dat geeft je de mogelijk om veel dingen naar eigen inzicht in te vullen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor nieuwe mogelijkheden die worden geboden. Die kan je zelf toevoegen aan je printer wanneer je dit zou willen. Dat is een voordeel. Dat maakt het ook aantrekkelijk om ermee te werken als gebruiker.

Steeds weer iets nieuws
Dat je de Ultimaker zelf kan bouwen brengt ook nieuwe mogelijkheden met zich mee. Je kan de printer steeds op een andere manier toepassen. Waardoor je dus ook voortdurend aan nieuwe ideeën kan werken. Een goede manier om dit te doen is door een nieuwe add-on toe te voegen zodra deze op de markt komt. Dit is vaak de manier waarop je de printer hele nieuwe dingen kan laten doen. Zo kan je dus in de toekomst dingen printen waar je nu misschien nog nooit een seconde aan gedacht hebt. Zo leer je steeds iets nieuws.

Bezoek onze website  – 3d Ninja