19 mei 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

3 dingen die je moet weten voordat je op zoek gaat naar een smartphonehoesje

Is jouw telefoon aan vervanging toe? Dan verdiep jij je in de opties voordat je er eentje koopt. Hanteer deze aanpak ook bij aankoop van een smartphonehoesje. Door het grote aanbod is het vinden van een hoesje misschien nog wel lastiger dan het vinden van een nieuwe telefoon. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zetten we hier 3 dingen op een rijtje die je moet weten voordat je op zoek gaat naar een smartphonehoesje.


1. Verschillende soorten hoesjes


Je kunt vandaag de dag allerlei verschillende soorten smartphonehoesjes kopen. Kies er nooit lukraak eentje uit, maar bepaal welke het beste bij jou past. Voordat je een keuze kunt maken, moet je eerst weten wat de mogelijkheden zijn. Daarom zetten we hier in het kort de verschillende soorten hoesjes op een rijtje.

– Flipcase/bookcase
Hoesjes die 360 graden bescherming bieden. Ze bedekken namelijk jouw gehele telefoon, inclusief het scherm. Een flipcase open je van boven naar beneden, een bookcase open je van rechts naar links. Voordeel van deze Samsung Galaxy S22 hoes is dat je er meerdere pasjes in kwijt kunt.
– Backcover
Hoesje waar de onderkant, bovenkant, zijkanten en achterkant van jouw telefoon in vallen. Het scherm wordt niet bedekt als je voor dit smartphonehoesje kiest. Doordat de randen van het hoesje boven het scherm uitsteken, wordt dit deel toch goed beschermd.
– Bumper
Hoesje dat enkel om de onderkant, bovenkant en zijkanten van jouw smartphone zit. Doordat een bumper relatief dik is, beschermt dit hoesje de voor- en achterkant van jouw telefoon ook. Grote voordeel is dat het design van jouw toestel beter zichtbaar blijft dan bij andere smartphonehoesjes.


2. Koop een hoesje dat geschikt is voor jouw toestel


Veel mensen vinden het meer dan logisch dat zij een hoesje kopen dat geschikt is voor hun toestel. Toch wordt er regelmatig een hoesje gekocht dat voor een ander model is. Heb je een iPhone 12 Max? Koop dan geen hoesje voor een iPhone 12. Doordat een iPhone 12 Max groter is dan een iPhone 12 is zo’n hoesje te klein voor jouw telefoon. Filter daarom het liefst op het model van jouw telefoon. Op deze manier krijg je namelijk alleen smartphonehoesjes te zien die geschikt zijn voor het betreffende toestel.

3. Niet ieder hoesje is van hetzelfde materiaal
Wie een blik werpt op de hoesjes van smartphonehoesjes.nl valt snel genoeg op dat ze niet alleen in soort van elkaar verschillen. Telefoonhoesjes worden namelijk gemaakt van verschillende materialen. Zo kom je vast en zeker hoesjes van siliconen tegen, maar ook van hard kunststof en leer. Bumpers worden vaak gemaakt van siliconen, terwijl backcovers zowel van siliconen als hard kunststof gemaakt worden. Wie voor een bookcase of flipcase kiest, krijgt vaak een telefoonhoesje van (kunst)leer.