18 april 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Een product, of ervaring, verkoopt middels onder meer bedrukte mokken

Een product, of ervaring, verkoopt middels onder meer bedrukte mokken

download (1)

Ik heb altijd al die ondernemende geest gehad, iets in mij schreeuwde er gewoonweg om om te ondernemen, om een eigen zaak te beginnen. Al vanaf rond mijn zestiende heeft dat een richting gekregen en besloot ik dat ik ooit mijn eigen lunchcafé en koffietent zou beginnen, was dat dan ook direct iets waarvan ik besloot dat ik erin wilde excelleren. Alleen hoe ik dat wilde gaan doen, daar is toch wel een jaar of tien, vijftien overheen gegaan voor ik daarin een richting had gevonden. In al die jaren tijd heb ik me gerealiseerd dat de toekomst ligt in het groen ondernemen en daarmee in het duurzaam gebruiken van producten en het duurzaam opzetten van je eigen bedrijf. En dus zocht ik ook een locatie die daarop zou aansluiten, en toen ik die eenmaal gevonden had was de richting ook als vanzelf gevonden en liep alles vanzelf. Ik liet bedrukte mokken aanslepen bijvoorbeeld, met het logo van mijn zaak erop. Ik geloof er heilig in dat je een product, en in dit geval tevens een ervaring, verkoopt door mensen zich te laten identificeren met je product. En zodra mensen bij mijn koffie en broodjes niet alleen denken aan die producten an sich, maar aan het hele sfeertje en het merk eromheen, bijvoorbeeld doordat ze dat telkens voor zich zien op bijvoorbeeld de servetten en bedrukte mokken, werkt dat natuurlijk een stuk beter – en zeker als zo’n zaak ook nog eens beetje hip wordt, wat momenteel zeer zeker het geval is.