19 mei 2024

Smartmedia NL

Grootste Media Site van Nederland

Producten uit faillissementen

Producten uit faillissementen

 

logo (3)De meeste producten die ik nodig heb voor mijn werk haal ik uit faillissementen. De inboedel van het bedrijf wordt, na de faillissementen, aangeboden middels veilingen, waardoor je goedkoop aan producten kan kopen. Zelf heb ik het ook eerder meegemaakt, daarmee bedoel ik dat ik wel ervaring heb met faillissementen. Mijn eigen bedrijf tien jaar geleden, kreeg in een klap met een groot verlies te maken waardoor het opgeheven moest worden. Dit is natuurlijk een zwaar proces, het duurde ook even eer ik er vrede mee had. Mijn inboedel werd verkocht en het geld ging naar de schulden. Ergens was ik hier wel blij mee, dat door de faillissementen toch nog goede dingen gebeuren met alle producten en meubelen die ik zorgvuldig had uitgezocht. Ik gunde de koper dus ook wel mijn spullen. Met dit inzicht ben ik jaren later weer opnieuw begonnen aan een bedrijf, wat erg goed gaat. De producten haal ik uit veilingen, waarmee je meestal net iets onder de waarde toch producten aan kan schaffen. Ik ben dus geen koopjesjager, absoluut niet, maar ik vind het wel fijn als het voordeliger kan. Dit bespaard je geld, iets wat ik wel geleerd heb na mijn faillissement. Veilingen vind ik trouwens ook erg leuk, fijn om uit te zoeken wat het waard is, hoeveel je er kwijt aan kan en wil en wanneer je hebt gewonnen voelt dit toch altijd als een overwinning. Je hebt precies wat je wil, en wat je nodig hebt, voor een goede prijs.